A tartalom nem elérhető.
Kérjük engedélyezze a sütiket (cookie).

Immobilia Zrt.

Az Immobilia Zrt. egy fővárosi ingatlanfejlesztő cég, amely Budapest belvárosának folyamatos és legmagasabb színvonalú fejlesztését tűzte ki célul.

A közel két évtizede működő vállalat legfőbb feladatának tekinti a belváros kereskedelmi fellendítését. A társaságot 2000 októberében Csipak Péter alapította, aki a környező ingatlanfejlesztőkhöz képest példátlanul haladó és grandiózus vízióval állt elő: a komoly történeti jelentőséggel bíró Deák Ferenc utcában meglátta a lehetőséget, hogy egy luxusszínvonalú, tematikus bevásárlóutcává alakítsa. Az Immobilia Zrt. üzletfilozófiájának kulcsfontosságú része, hogy a több mint száz éves épületek gondos megóvása, valamint az értékes építészeti hagyaték tiszteletben tartása mellett modern és innovatív megoldásaival lépést tartson a legfrissebb kereskedelmi trendekkel.

Tevékenységek

A cég 2003-ban kezdte meg a Deák Palota rekonstrukcióját.

A százéves múltra visszatekintő épület Budapest egyik legelegánsabb irodaházává vált, melyet a FIABCI nívódíj pályázatán 2005-ben a Magyar Ingatlanszövetség különdíjjal, 2008-ban pedig Pro Architectura díjjal tüntetett ki.

A fejlesztő 2005-ben egy újabb nagyszabású projekt megvalósításába kezdett: célratörő munkával és tematikus városfejlesztéssel az Immobilia életre hívta Budapest egyik legkedveltebb belvárosi célpontját, a turisták és helyiek körében is egyaránt népszerű Fashion Street bevásárló utcát. A projekt kivitelezése – az Ödenburger építész iroda tervei alapján – 2008 őszére fejeződött be.

A Deák tértől a Bécsi utcáig húzódó Deák Ferenc utca épületei ennek során visszakapták régi pompájukat, helyet biztosítva ezzel a világ vezető divat és lifestyle márkaüzleteinek.

Munkatársak

Dr. Balázs László
Vezérigazgató
Veréb Petra
Vezérigazgató-helyettes
Kertész Dániel
Ügyvezető igazgató
Elekes András
Vezető tanácsadó
Kovács Alex
Pénzügyi vezető
Braun Brigitta
Senior pénzügyi manager
Turi Dorka
Pénzügyi manager
Erdélyi Zsófia
Marketing manager
Reményi Diána
Kommunikációs manager
Horváth Niki
Social media manager
Wágner Nóra
Vezérigazgatói asszisztens
Balázs Natália
Executive asszisztens
Vajgel Ferenc
Ügyintéző

Projektek

Deák Palota

A Deák Ferenc utcában álló, 2004 szeptemberében átadott mintegy 5000 nm-es épület egy különleges elképzelés és egy bátor kezdeményezés megvalósulása: a száz évvel ezelőtti hangulat életre keltése a mai kor legmagasabb szintű építészeti megoldásaival. A világhírű Erick van Egeraat építész tervei alapján készült Palota 2005-ben a FIABCI nívódíj pályázaton a Magyar Ingatlanszövetség különdíját nyerte el, 2008-ban pedig Pro Architectura díjat kapott. A magas igényeket kielégítő Deák Palota első bérlői az Európai Parlament és az Európai Bizottság, a Morgan Stanley, a Fortis Bank és a Haarmann and Hemmelrath Ügyvédi Iroda voltak. Az épület a jelenlegi bérlői között tudhatja többek között a Litván Nagykövetséget, illetve négy emeleten az Itron Labs Kft.-t.

Fashion Street

A Fashion Street egy merész álom megvalósulása. Közép Európa első és máig egyetlen, egy teljes belvárosi utcaszakaszt lefedő, mintegy 9000 nm-es, High Street fejlesztése. Az ingatlanok túlnyomórészt a Kempinski Hotel Corvinus és a The Ritz-Carlton, Budapest hotelek mögött, a Deák Ferenc sétálóutcában találhatók, a belváros szívében.

A régi, patinás épületek és az utca felújításával különlegesen elegáns környezetet teremt, olyan márkákkal, mint a Hugo Boss, Tommy Hilfiger, COS, vagy a Massimo Dutti.  A megvalósításkor a londoni Regent Street és a milánói Via Montenapoleone lebegtek példaként a tervezők szemei előtt. A Fashion Street könnyű megközelíthetőségével, széles sétáló-utcájával és gyönyörűen felújított, neoklasszikus épületeivel az utca elegáns üzletei és íncsiklandó kulinális egységek számára egyaránt tökéletes.

Main Street

Mikor a Fashion Street még csupán a tervezőasztalon létező koncepció volt, az alapító már akkor elkezdte szőni az utca kibővítésére vonatkozó terveket. A Main Street projekt víziója a Fashion Street T alakú kiterjesztése a Bécsi utcában: balra a Kristóf tér, jobbra pedig az Erzsébet tér irányában.

A Main Street koncepcióját bemutató látványterveket a díjnyertes brit építész-, mérnök- és tervezőiroda,
a Foster + Partners készítette. Az Immobilia cégcsoport megközelítőleg 15 000 négyzetméternyi ingatlanportfólióval rendelkezik a Bécsi utcában. A Main Street víziójának megvalósítása még vár a fejlesztőkre; ezzel együtt pedig a belváros 18 éve megkezdett újításának, fejlesztésének és megszépítésének ugyanilyen sikeres folytatása.

Kapcsolat

Immobilia Zrt - Éves jelentés:
2021 / 2020 / 2019 / 2018

Cég
IMMOBILIA ZRT. / Deák Palota
Cím
1052 Budapest, Deák Ferenc u. 15.
Telefonszám / Fax
+36-1- 411 2660 / +36-1- 318-1377
E-mail
info@immobilia.hu